Pályázati hírek | Zöld óvodai élet | Galéria | Tudjon meg többet | Kereső
Magyarországi Zöld Óvodák Hálózata

Nyitólap Zöld Óvodai élet

Magonc-nap a Százszorszép Óvodában

Nagycsoportos kolléganőm megkért, kísérjem el őt, és hat nagycsoportosát a Magonc-napra. Örömmel mondtam igent, hiszen már többször vettem részt ezen az eseményen saját nagycsoportosaimmal, s mindig pozitív élményekkel tértünk haza.

Az idei Magonc napon a Százszorszép Óvoda  pedagógusainak ötletes, és rendhagyó szervezése által nyújtott élménydús programot minden résztvevő gyermeknek és pedagógusnak. Kihasználva egyedülálló adottságukat, játékos feladatokkal tarkított kirándulásra invitáltak bennünket a Merzse-mocsárhoz, pontosabban a „Kis-Merzséhez".

Munkám során környezettudatos szemléletem igyekszem óvodásaim értékrendjébe plántálni, s rajtuk keresztül a családok szemléletmódját is formálni. A Magonc-nap is erről szól: játékos, aktív programok által gyermekeink környezettudatos magatartását kialakítani, ismereteiket bővíteni, elmélyíteni.

A gyerekek a játékos feladatok közben vízi és vízparti állatokká változhattak, madarakkal, fákkal ismerkedhettek, megtudtuk, hogy az év madara a tengelic, közelről vizsgálhattak madárfészket, madártojást, szemétszedő manókká változhattak, „madáreleséget” gyűjtögethettek.

A tiszteletünkre háziállatokat hoztak a mezőre, sőt még egy őzbak is átszaladt előttünk, mintha csak üdvözölné a gyerekeket ezen a csodás májusi délelőttön.

Az idei program sem okozott csalódást. A gyerekek, s velük együtt mi pedagógusok is nagyon jól éreztük magunkat. Kellemesen elfáradva, hasznos ismeretekkel gazdagodva, friss levegőn töltött tartalmas délelőtt után tértünk vissza óvodánkba.

Copyright 2014 Zöld Óvoda. Minden jog fenntartva. Impresszum