Pályázati hírek | Zöld óvodai élet | Galéria | Tudjon meg többet | Kereső
Magyarországi Zöld Óvodák Hálózata

Nyitólap Zöld Óvodai élet

Egy csepp környezetvédelem

A Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde, Szivárvány Óvodája Zöld Óvoda Bázisintézmény, „Egy csepp környezetvédelem” címmel szakmai konferenciát szervezett, 2017. március 22-én.

„Minden egyes esőcsepp az ég egy csókja.”

Friedensreich Hundertwasser

A Víz világnapján, 29 óvodából, 53 óvodapedagógus vett részt a szakmai napon. A program célja, a Tolna megyei óvodák, Zöld Óvodák számára kapcsolatteremtési illetve tapasztalatcsere lehetőség biztosítása és a fenntarthatóságra neveléssel kapcsolatos óvodai jó gyakorlatok bemutatása volt.

A konferenciát Simon István önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki elismerését fejezte ki az óvodapedagógusok felelősségteljes nevelőmunkája iránt. Az óvoda pedagógiai programját és nevelési gyakorlatát Tarr Ágnes intézményvezető, a „Szivárványos életképek” videofilm segítségével ismertette meg. Képes prezentációval mutatta be Regenyeiné Pénzes Krisztina munkacsoport-vezető az elvégzett fejlesztőmunkát, az utat, ami az Örökös Zöld Óvoda címhez vezetett. Az óvoda jó gyakorlatát, a Zöld kapu környezetvédelmi programot, videó és képi illusztrációval mutatta be Kovácsné Kollár Ágnes munkacsoport-vezető. Berklné Farkas Edit intézményvezető-helyettes, a „Víz, víz tiszta víz” projektet és a kapcsolódó tevékenységeket prezentálta. A vendég óvodapedagógusok nagy érdeklődéssel járták be az óvodát, és ismerkedtek nevelési környezetével, az alkalmazott eszközökkel, és a saját készítésű játékokkal.

kep1.jpg

kep2.jpg

 

A Szekszárdi Gyermeklánc Óvoda is bemutatkozott a konferencián. Hollendusné Bíró Anett intézményvezető, valamint Csirkéné Vass Szilvia és Szabó Lászlóné óvodapedagógusok előadásai is színesítették a szakmai nap programját.

A konferencián bemutatásra kerültek az óvoda által meghirdetett „Alkotások újrahasznosított anyagokból” című pályázatra, óvodapedagógusok és gyermekek által készített kreatív ötletek. Az alkotásokat zöld szív szavazatokkal és környezetvédelmi kiadványokkal jutalmazták a résztvevők és az óvoda.

A jó hangulatú, tartalmas szakmai napot az óvodapedagógusok kiválóra értékelték. Visszajelzéseikben megfogalmazták elismerésüket a Szivárvány Óvoda környezetvédelmi nevelőmunkájával kapcsolatban és igényüket további hasonló szakmai programok iránt.

A szakmai nap sikeres megvalósítása érdekében végzett munkájáért, köszönet az óvoda minden dolgozójának.

kep3.png

Szekszárdi Gyermeklánc Óvoda

kep4.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kocsolai Gyermeklánc Óvoda

kep5.jpg

Dalmandi Tagóvoda

 

 

Copyright 2014 Zöld Óvoda. Minden jog fenntartva. Impresszum