A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Szakmai párbeszéd a 17 Fenntartható Fejlődési Cél kapcsán Veszprém megye Zöld Óvoda Bázisintézményében - Magyarországi Zöld Óvodák Hálózata
Pályázati hírek | Zöld óvodai élet | Galéria | Tudjon meg többet | Kereső
Magyarországi Zöld Óvodák Hálózata

Nyitólap Hírek, képzések Aktuális események

Szakmai párbeszéd a 17 Fenntartható Fejlődési Cél kapcsán Veszprém megye Zöld Óvoda Bázisintézményében

2019. 01. 22-én az Ajka Városi Óvodában a 17 FFC Zöld Óvoda támogatási lehetőségeiről hallottak gondolatébresztő előadást Bolla Zoltánné óvodai környezeti nevelőtől, a bázisintézmény mentorától az érdeklődő kolléganők.

Az előadás közben a megye 20 óvodájából érkező óvodapedagógustól sok hozzászólás, tapasztalat, ötlet, szakmai felelősségről, szülői kötelességről szóló megjegyzés hangzott el a felvázolt elképzelésekkel kapcsolatosan.

Ezek után a fenntarthatóság pedagógiáját támogató új módszereket (projekt, kooperatív technika, témahét) mutatta be, hasonlította össze Jagaditsné Bajczi Erika óvodai környezeti nevelő (Ajka Városi Óvoda).

Megállapodtunk abban, hogy a hallottakhoz, a saját nevelőtestület bevonásával mindenki átgondolja a meghatározott célokat, feladatokat és ehhez kapcsolódó játékokat (dráma-, szituációs játékokat, vizsgálódásokat, …) gyűjtünk, találunk ki a megvalósítás támogatásához.

2019. 01. 28-án a Pápai Városi Óvodák Fáy András lakótelepi Óvodájának meghívására – a nevelés nélküli munkanapjukon – a nevelőtestület számára mindkét előadást bemutattuk. Nagyon örültünk, hogy fel tudtuk venni a kapcsolatot a téma kapcsán a pápai óvodákkal is. A hallgatóság körében három vendég óvodapedagógus is volt az Édenkert Református Óvoda kollektívájából.

A résztvevőkkel egyetértettünk Mahatma Gandhi gondolatával „Te magad legyél a változás, amit a világban látni akarsz!” Közösen ennek jegyében vágunk neki az új kihívások megvalósításának.

Bolla Zoltánné, ZÓBI mentor

Ajka Városi Óvoda, 8400 Ajka Bródy Imre utca 7.

06 88 508 160

Copyright 2014 Zöld Óvoda. Minden jog fenntartva. Impresszum