Pályázati hírek | Zöld óvodai élet | Galéria | Tudjon meg többet | Kereső
Magyarországi Zöld Óvodák Hálózata

Nyitólap Hírek, képzések Aktuális események

Nálunk laknak Babszem Jankók és Borsószem hercegkisasszonyok

Az Iskolakertekért Alapítvány „Hüvelyesek éve – 2016” felhíváshoz kapcsolódóan Nálatok laknak-e még Babszem Jankók és Borsószem királykisasszonyok? címmel kiírt pályázatán az Ajka Városi Óvoda III. helyezést ért el.Projektünk interaktív bemutatására lehetőséget kaptunk a II. Országos Iskolakert-hálózat találkozón Győrben, 2016. szeptember.30 - án. Az óvodakert gondozását fotókon keresztül ismerhették meg az érdeklődők, a projekthez kapcsolódó mozgást, finommotorikát, rendszerező, kombinatív, logikai képességeket fejlesztő, szenzitív játékokat ki is próbálhatták.

A Garden Kertészet Kft felajánlása - 40 db évelő növény – lett a jutalmunk eredményes pályamunkánkért. Az óvodás gyermekek által is gondozható fűszer és dísznövényeket választottunk, melyeket a felajánló ügyvezetője, Gyimothi Sándor úr személyesen hozott el nekünk. Köszönetképpen dalokkal, versekkel fogadtuk őt.

A választott gyógy/fűszer palántákat – Lavandula angustifolia, Santolina rosmarinifolia, Thynus citriodorus Aureum – sziklakertünkbe és szegélyágyba helyeztük. A díszfüvek (Festuca glauca), törpecserjék (Lonicera nitida Maigrün, Spiraea japonica Little Princess) – az utca felől szűrik majd a levegőt, és nyújtanak védelmet számunkra az autók kipufogógázától. A gyerekek a feladatra felkészülve, óvatosan vették kézbe a növényeket, féltő gondossággal öntöttek vizet a kiásott mélyedésekbe, töltötték friss palántafölddel.


Ha az udvaron tartózkodunk, megfigyelik nőttek-e már, megvitatják melyik örökzöld és melyek dobják el leveleiket a téli fagyok beálltával. Egymást figyelmeztetik, hogy kertünk új lakóit óvják, nehogy valaki rálépjen, letörje őket. Szüleiknek büszkén mutatják kezük munkájának eredményét.

Ráczné Németh Csilla
óvodavezető

Copyright 2014 Zöld Óvoda. Minden jog fenntartva. Impresszum